Sempoii jer...

Untuk menjadi Artakus, hati mesti cekal, jiwa mesti kental -Ahmad Patria Abdullah-

My Photo
Name:
Location: Bukit Subang, Selangor, Malaysia

Sempoii ladyyyy with a simple life. Srikandi Morrok Legion ke III, empayar Morrok. Long life Morrok!!

Wednesday, October 04, 2006

Joe taggers-gath buka pose-dirumah Arc kite...

Lady Arc n Lord Budak..You’re the lucky number one…;p

Sure korang dah baca review dr cik siti Delinn yg kapochi tu ngan review si angah yg kapochi jugak tu. So kalau terasa macam dengar astro kat sini, cerita berulang², jgn la marah aku. Aku tulis review ni hari senin tapi tak sempat aplod sebab MC hari senin. Alaaa kalu citer pilipines kat astro dok ulang² korang tak kisah pun ngk...takkan pasal review gath nak berkira sgt kot kan Joyah..kan Limah? Ok lets stret to the ampang point.

Yaa kali ni umah Lady Arc & Lord Budak telah dijadikan “mangsa” port gath buka pose PERTAMA tahun ni (dua, tiga, empat..lima akan menyusul kemdian ;p). Motif kali ni adalah, bila dah terlajak borak nanti takde la memana tokey kedai yg nak menghalaunya. Maka modus operandinya nanti, buat² tak hengat nak balik, pastu kuar toto, khemah ngan selimut senyap² dr keta trus lepak sampai ke sahur. Sib baik la modus operandi tersebut dapat dihidu oleh Joe yg jauh dan juga oleh tuan rumah, so dia kasik tapau sesiap trus balik..hahahaha!

Buat julung² kalinya, sempoii menempa sejarah dlm kroni Joe taggers bilamana sempoii manusia lemah yg salu lupa date, salu salah hari ni (joe kata aku blurr..sabo jek la) tlh jadi org pertama datang ke “tempat kejadian”. Then alangz pun sampai bawak makanan yg dia masak sendiri. Mmg saspek la ngan ko alangz. Aku kalau anak pompuan aku darjah enam, nak jer aku pinang ko wat menantu…huhuhu..tempe ikan bilis ko superb, aku tapau sikit ek buat lauk sahur 2-3 hari ;p

Pastu sorang² sampai..aku pun dah tak ingat turutan sebab masa tu aku sibuk usha makanan mana aku nak rembat dulu. Yg datang Bilal n family, kong n family (baru la mrasa jumpa org umah kong..pandai menjahit rupanya), alangz, aunty Yan, Delinn, Coco, angah, serindit, royce, zura, ima dan X-men. Coco sampai lewat skit sebab ada hal lain, tapi takper la kan at least dia bawak kek batik yewww! Dan yg amat terharu, Aunty Yan sudi mencemar duli join kitorang gath kali ni. Tq Aunty Yan yg vogue. Sempat la gossip segossip dua ngan AY..*sigh*

Yang hadir serta juadah yg dibawa :- 1. Delinn - Fruit cocktail 2. Angah - Sambal tumis udang, masak lemak pucuk paku 3. Sempoii - Puding caramel 4. Arc - Masak lemak ikan masin, sayur campur 5. Royce - Sate 6. Bilal - daging masak mentega, sayur tempe 7. Coco - kek batik 8. Alangz - bawal sweet sour, sambal goreng ikan bilis & tempe, kuih bulan 9. Yummy - chicken lemon 10. Zure - acar buah 11. Fara - ayam percik, murtabak 12. Kong - bubur pulut hitam 13. Serindit - rendang ayam 14. Ima - pecal --> ni semua aku kopipes dr delinn..huhuhu
Cam biasa aku yg observer ni (kapochi jugak ler macam Siti Delin dan Siti Angah tu ;p) suka tulis point² jek utk elakkan aku merapu dgn lebih bersungguh².. ;p

1) Fara “hangus” kena kutuk sebab konon beria nak bawak mee bandung, last² mee bandung ke mana..ayam percik dr PaRam yg muncul.
2) Oleh kerana alangz sentiasa mempaparazikan para tetamu, maka setiap org amat kamera-concious, nak mintak tambah lauk pun sempat posing letak jari kat dagu kot² la alangz tersnap gambor dia..huhuhu
3) Walaubagaimana pun, alangz berjaya membuat semua org tak puashati bila gambar² yg dia amik majoritinya gambor mulut tengah ternganga suap nasik, ada yg terjegil bijik mata ala² “itu ayam aku punya, ko jgn nak ngengada amik!” dan jugak silap posing hingga menampakkan “besarnya peha koooo”…;p
4) Jangan korang tatau plak, orang lain datang bawak makanan, x-men datang bawak bertenang AJER. Kitorang yg dengar pun trus bawak mengucap..sabor je la.
5) Ramai la yg nak pinang alangz lps tau alangz pandai masak n pernah bukak café sebelum ni. Aku tingin gak nak pinang tapi ntuk wat menantu la, adik angkat tokleh dah sebab kuota dah penuh huhuhu…(haruslah asben aku buat edisi siasat pas ni)
6) Delin tanya aku, “ko dah turun brapa kilo skang?” Aku jawap dgn hati yg ikhlas “ 8 kg dalam 2 bulan”. Dia tanya lagi “exact kilo berapa?” Aku jawap tanpa syak wasangka, “7.9kg.” Dia jawap plak “oooooo baru 7.9kg..blom 8 kg laaa”…wakakakak! dengki tul ko ek Delinn..;p
7) Bilal mengayukan diri memakai baju kurung kali ni dengan aksesori mutiara. Menurut pengakuan benar beliau “pasni bila laki aku ngk aku sopan santun, lenkali dia bagila aku pegi gath sesorang”. Bilal mmg sentiasa ada agenda tersendiri bak kata pepatah “ada ayam percik di pasar ramadhan”
8) Aku tak pasti sindrom apa yg melanda si ima nih, tiap kali bergambar dia sempat buat “peace” kat muka. Tak caya korang pi cek gegambar dia..
9) Serindit tu lelaki rupanya. Ada gak sore sumbang yg cakap “dah nama pun burung”..huhuhuhu..
10) Royce kelihatan amat peramah berbanding hari biasa. Apa rahsia anda? Malangnya dia kena balik cepat sebab ada sedara dating umah la plak.
11) Joe call dr US tapi tak cakap ngan aku pung. Aku nak majuk ngan Joe 33 hari.
12) X’dee call dr US pun tak cakap ngan aku..tapi ngan Pak dee aku kasik diskaun, aku nak majuk 23 hari je ;p
13) Asben aku beria pakai tshirt yg Joe hadiahkan tu bagi memeriahkan suasana katanya.. Tiap kali bersalam ngan peserta lelaki sure derang kata “sib baik aku tak pakai tshirt ni”..ye lah kan, kalau idak jadi boria pinang sebatang ler..
14) Anak Fara, si Lydia cukup comel, disyaki bakal disambar oleh alangz 20 tahun lagik..Dato’ A dan Datin L..seswai ker u olss? huhuhu
15) Betul ker ima ngan serindit tu ada apa² u olls? betul ker? ke betul? Meh kita buat terjah sikit ;p
16) Ada la 2-3 orang tu kan, dok usha sebenier Hatyai dr awal sampai akhir. Pantang plastik tu lepa merata² ada jer yg ready bukak henbeg nak rembat lagi satu. ;p
17) Baju coco seswatuh u olss. Amat menepati iklan fair n lovely “tiap hari sayangggg” yg ada hero buat gitu² kat muka heroin, cuma kali ni yg gitu² tu dilakukan di bahagian dadanya..huhuhu..
18) Tuan rumah bersungguh² menapau di sepanjang majlis sampai tak sempat la nak hu ha hu ha ngan tetamu. Sure serik derang nak offer tempat len kali hehehe..
19) Aku dok pelik pesal la ramai yg dok belek idung alangz, rupanya dia baru buang tahi lalat besar kat idung dia. Alangz kata tahi lalat kat idung maknanya rezeki susah nak masuk. ye lerr tu..kalau idung licin takde jerawat nasik pun tak semestinya rezeki senang masuk dek non..
20) Peserta lelaki dr dalam umah, berpindah borak kat luar rumah plak, then pindah tempat lagi ke pintu pagar umah. Agaknya derang pelik, tak reti² nak balik ke org pompuan nih..
21) Ada orang bawak kuih bulan dan ada jugak orang yg angkut balik kotak kuih bulan dgn alasan, “kotak dia ada magnet la weih” ..hehehehe!

Yg aku tak sempat observe n tak tulis nama sini jgn kecik ati yer. Tapi korang tetap beshh da bomb (sambil tangan buat aksi "tiap hari sayaaaaang"). Tq kpd tuan rumah, lady arc (& lord budak) yg sudi sponsor lokasi dan rajin menapau sampai aku naik senak perabihkan lauk time sahur ;p, juga kpd para hadirin yg sudi meluangkan masa..para hakim yg adil lagi bijaksana..guru²..oopss..err dan tak lupa juga kpd Joe Perantau yg jauh di mata, tapi dekat dihati kami. Tanpa ko Joe, siapa lah kami semua yg vogue² dan hensem² ini…huhuhu! Luv u olss..

Jumpa lagi di gath akan datang. Apa?? Buat kat umah Arc lagi…heheheh cuak dah Arc ngan Budak. Takper laa..lenkali kita buat kat umah org lain plak..contoh macam errr umah Arc ker atau umah Budak ker? hahahaha!

1 Comments:

Blogger darrelkline5529310241 said...

hey, I just got a free $500.00 Gift Card. you can redeem yours at Abercrombie & Fitch All you have to do to get yours is Click Here to get a $500 free gift card for your backtoschool wardrobe

5:55 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home