Sempoii jer...

Untuk menjadi Artakus, hati mesti cekal, jiwa mesti kental -Ahmad Patria Abdullah-

My Photo
Name:
Location: Bukit Subang, Selangor, Malaysia

Sempoii ladyyyy with a simple life. Srikandi Morrok Legion ke III, empayar Morrok. Long life Morrok!!

Thursday, November 11, 2004

Umrah - Day 7 - Mekah

27th August (jumaat)

First Jumaat kat Tanah suci. Uiyooo ramainya orang. Tak sama ngan waktu solat² pada hari lain. First time kena sembahyang kat saf belakang. Nampak orang macam semut. Lepas sembahyang, cepat² naik bilik tak lunch dulu coz nak amik gambar pemandangan orang balik mesjid dari tingkap bilik..tak berani terang², nanti kamera kena rampas ooo. Ada sorang akak tu, kamera dia kena rampas masa amik gambar masjid (dari jauh), pastu dia sembahyang hajat dua hari, baru la dapat balik kamera dia.

Pegi semayang jumaat

Balik semayang jumaat

Khalas..hehehe

Shopping “Wida” (term derang bagi kalu shopping last minute) ngan roomates & husband kak Jue (Abg Rahmat). Makcik Yah tunjukkan kat kitorang orang yg cuba rompak dia semalam, dia penjual kat tepi jalan tu rupanya. Aku, kak Jue ngan kak Ani ngan semangat pahlawan semerah sempoii tunjuk² penumbuk kat lelaki tu. Muka punya la nerd abis, tapi jahat. Kalau aku dapat, aku suh unta seret satu mekah..padan muka!

Balik hotel kul 12.15 tgh malam. Rindunya kat syahira ngan syamil (...ngan abah ia.. :P)

Word of the day:
Khalas = habis

4 Comments:

Blogger aidids said...

tahniah poii. bes baca pengalaman poi kat mekah.
[-o< muga2 akak dpt ke sana jua satu hari nanti. amin

12:44 PM  
Blogger Elf said...

Aku jua teringin kesana jua..bila masa mengizinkan..

12:15 PM  
Blogger penulis amatur said...

best nyer bila aku nak sampai sana yer....

4:54 PM  
Blogger sempoii said...

Insyaallah semua orang akan sampai ke sana :)

7:37 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home