Sempoii jer...

Untuk menjadi Artakus, hati mesti cekal, jiwa mesti kental -Ahmad Patria Abdullah-

My Photo
Name:
Location: Bukit Subang, Selangor, Malaysia

Sempoii ladyyyy with a simple life. Srikandi Morrok Legion ke III, empayar Morrok. Long life Morrok!!

Wednesday, May 26, 2010

My hectic week - sambungan & Top host 2010


Kaduk Fadhil Md Isa

this is Zaim..bukan Zaim helmi..zaim yg sorang lagi..

Note: Nama betul Kaduk ialah Fadhil Md Isa, salah sorang rakan Asiawork. Masaku LP109, dia LP110 satu gap junior dr aku. Masa kat AW dulu, dia selalu inspiring org lain dgn kehumbelannya dan happy go lucky dia. Cerita yg dia amik masa 2 tahun menabung utk join Advance Course lps amik Basic Course dah jadi mcm legenda kat AW.

*******************************************************************

Tetiba cikgu kata..

Cikgu: awak kata malam ni nak ngk Kaduk top host kat seri pentas..?
Aku: tak nak ah..tade mood dah. Nak balik tido..
Cikgu : Pergi la, kot2 kaduk boleh buat awak hepi.. nanti saya hantar..
Aku: ---diam -----

Aku still berdolak dalik nak pi ngk kaduk ke atau nak suh dia drop aku kat KFC kota damansara je. Nanti suh asben aku amik. Tgh congak2 dlm keta..cikgu jerit..”yeeaayy awak jumpa kaduk malam nih”. Dia terus menghala ke seri pentas. Dush! Plan aku malam tu mmg totally bertukar. Kebetulan aku pakai purple..semangat kaduk sbb hari tu final top host. Aku pun gamble je pi sorang2. Jumpa few geng senior Asiawork. Jumpa kaduk jap. Dia kata “kakkkk..akak datang jugak akhirnya”..Sebab sebelum tu dia ada pesan thru chat FB, akak jgn lupa datang, bawak geng Asiawork ramai2. Berdebar2 ngk finalis buat tugasan akhir. Kaduk kena buat review pasal piala Thomas. Ada tergagap sket part sebut nama pemain.. Then Ally Iskandar announce an Top 2!!! Kaduk ngan Syazwani Diyana Isa. Derang kena buat tugasan akhir punya akhir, interview Dato’ Siti Nurhaliza. Part ni Kaduk buat the best. Soalan2 yg bagi buatkan Siti berkobar2 nak menjawap. Tak stereotype. Then result keluar, Kaduk dpt no. 2!!!! tgk..biasnya aku. Tak citer pun sapa dpt nombor 1..tak penting Yg penting Kaduk dpt nombor berapa…heheheh..

Then ada majlis makan2. Mak kaduk tarik tangan aku join sama. Malu weh.. Aku masuk gak ke dewan, tapi aku tak plan nak join makan sebab cikgu dah sms nak amik aku balik. Sempat la bergambar ngan kaduk dan zaim.

So that day.. from sad, turn to happy mode..thanks to cikgu yg sudi mentorture aku.

Mohafeizan Mohamat..apa jadi pun..you are still my mentor..kudos to u.

3 Comments:

Anonymous en_me said...

happynyerrr tewww.. ehehe

7:13 AM  
Blogger Fadhil bin Mohamad Isa said...

terharunya :(

5:51 PM  
Anonymous sempoii said...

Kaduk :)
smileeeeee...keep on inspiring others. We love you :)

8:54 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home