Sempoii jer...

Untuk menjadi Artakus, hati mesti cekal, jiwa mesti kental -Ahmad Patria Abdullah-

My Photo
Name:
Location: Bukit Subang, Selangor, Malaysia

Sempoii ladyyyy with a simple life. Srikandi Morrok Legion ke III, empayar Morrok. Long life Morrok!!

Saturday, January 31, 2009

44 days is over!

ehem..ehem..testing..testing wan tu tri.. (sambil betul2 kan tudung)

Dengan ini.. saya sempoii binti tok siak kg subang, sukacitanya ingin memaklumkan bahawa saya telah tamat mengharungi tempoh berpantang 44 hari dengan jayanya... atau separuh jayanya (kalau berdasarkan berat badan yg tak berapa byk yg kurang ;p)

Walaupun setelah 44 hari, berat saya tidak ler turun dgn banyaknya, namun saya amat gumbira kerana saya bakal makan makanan kesukaan saya tanpa ada org yg menjeling tajam (digiring angin...opss silap.. diiringi bebelan manja selama setengan jam oleh ibu kesayangan saya)

Saya juga ingin mengucapkan selamat tinggal kepada barut, air rebusan herba (ada halia, manjakani, lada hitam.. and the taste? SUCK!), minyak panas, stokin pink, jamu, tempel perut, pati ikan haruan dan yg sewaktu dengan. Kalau ada jodoh ngandung lagi, kita ketemuk lagi ya.. (sambil jeling cik asben)

Saya juga ingin berterima kasih banyak kpd ibu saya yg menjaga saya selama berpantang ini, tidak jemu2 membebel kalau saya salah laku, dan menyediakan makanan best2 ketika berpantang (Kira best la tu utk org pantang). Juga time kasih pada bidan yati yg mengurut, cik asben yg sanggup bangun malam utk buat susu dan sahabat handai yg mendoakan saya selama ini.

Wa suda abis pantang dan sekalang wa pantang nampak makanan, wa musti blasah ..wakakakaka! Wa mempunyai list yg amat panjang untuk di lakukan sepanjang tenpoh 45-60 hari ini kerana pada hari ke 62 (16th February) wa akan start bekerja semula.. bosan gilos. Maka, sekiranya anda tiada kawan utk menyongket atau berpoya2, sila la ajak saya dalam tempoh tersebut. Pastikan keta anda muat untuk disumbat kan stroller budak...hihihi..

Lihat la doniaa!!! stabak here i kam.. oppsss.. kene boikot eh? ok la..owhh kopitiam.. here i kam kam kam..... hehehhehe...

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home