Sempoii jer...

Untuk menjadi Artakus, hati mesti cekal, jiwa mesti kental -Ahmad Patria Abdullah-

My Photo
Name:
Location: Bukit Subang, Selangor, Malaysia

Sempoii ladyyyy with a simple life. Srikandi Morrok Legion ke III, empayar Morrok. Long life Morrok!!

Friday, May 15, 2009

Please..save the tree ;p


Ini rumah pokok. Model hensem ini takde kena mengena ngan saya.. sumpah.. ;p



My office will gorgonize a team building next week.

Date: 22 - 24th May 2009
Tempat: Nom*d Adv*ntures, G*peng, Perak.

Aku dah lama tak pi camping ginih. Last pi pun kat Frim ngan budak Taekwondo last year. This is something weird ekceli, dalam tengah2 gawat gini, freeze gaji, cut cost sana-sini tetiba ada plak cost nak mendera fizikal dan mental gini.

There is one thing yg mengeriiiikan aku. We all akan tidor atas pokok sepanjang program. Derang panggil "tree house".
"Handcrafted from wood, our tree houses are cosy dwellings for 2 persons. 4 persons can squeeze in sardine style into the 8 foot x 10 foot house. We have a total of 14 tree houses. Each tree house has a light and two plug points."

Owh Tohan..korang bayangkan aku yg belum kurus ini.. tido di atas umah atas pokok. Tak ke siksa pokok tu. Belum lagi orang2 yg laaaagi besar dr aku kat opis nih. Kalau pokok tu ada pilihan, sure dia rela amik cuti tanpa gaji je dr menapung orang2 kiut seperti aku dan mereka2 itu..hahaha!

Untuk tidak membestkan suasana, "rumah" tu takde kipas, takde ekon, ada tilam jek bersusun. Bilik air very limited. Organizer siap kasi warning, nyamuk2 kat gopeng tu degil2. Pakai repellent pun tak jalan. Adddoiiii...mek terseksa uu..

Aktiviti plak Whitewater rafting, Rock Climbing dan lain2 lagi. Dah la lama tak pi gym. Tetiba kena buat bebenda gini balik. Sempat ke nak fit dalam seminggu nih ek?


Ini tandas u olss..di ulang..tandas...

So, aku menunggu hari mendatang dengan pasrah dan redho. GM dah siap pesan, no eskiussss ya, ada penalti. Owh ya, opis siap sponsor tiset 3 lai ngan kasut getah yg rega RM5.90 dai juk-bok tu. Hampeh tul. pengogornizer kata kasut tu paling bagus utk event2 tu. Cakap je la kasut mahal2 sikit.

Wahai pokok..
aku simpati..
jangan matiii..
Please save the treee!!

p/s: Hepi besday to Syamil (14th May) yg ke-7, semoga sentiasa sihat, bijak dan berjaya di dunia dan akhirat. Mama sayang syamil jugaa :)

...dan bro Z*nar (15th May) yg ke...err tatau..Semoga Allah panjangkan umur dan murahkan rezeki awak sekeluarga dan semoga makin kreatif dalam berkarya.